Missziói Szervezetek

Repülőtéri Lelkészség

Repülőtéri lelkészség

Lelki kikötő a légikikötőben

A magyar polgári légi közlekedés fellegvára a világ nagy útkereszteződéseinek egyike. Civilizációk találkozóhelye, életfilozófiák, ideológiák interkulturális közege. Korunk útveszejtő tanításainak kakofóniájában, a kápolna puszta léte – benne a kereszttel – megállásra, elgondolkodásra késztet.

A légikikötőben több mint két évtizede működő házi templomba utasok, várakozók, látogatók, repülőtéri alkalmazottak térnek be, és mindazok, akik szeretnének befelé és felfelé tekinteni. Az útnak indulás előtti különös lelkiállapotban, az ég és föld közöttiségtől való félelemben, az emberben kiváltképp tudatosul létének bizonytalansága, sérülékenysége. Fogékonyabb az odafent valókra, mivel ki kell engednie kezéből élete kormánykerekét. Tehetetlenségérzete felerősödik, múltja történéseit gyakran más összefüggésben látja, számol az elmúlás eshetőségével. Lélekben felfelé kapaszkodik, remélve, Valaki hallja, meghallgatja, érti, megtartja.

Az elmúlt években szép hagyományt teremtettek a református koncertek. Az egyházi zene, az énekmondás emberek ezreit tölti el lelki nyugalommal. Zarándok- és gyermekcsoportokat fogadunk, esketünk, keresztelünk... „Keresztelünk” repülőgépet is. A repülőtér a gyülekezeti kirándulások áldott úticélja. Örömmel hívogatunk mindenkit!

A szolgálat vezetője: Dr. Krasznai Andrea
cím: Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2B Terminál, galériaszint (1675 Budapest, Pf.: 53.)
e-mail: dr.krasznai.andrea[kukac]jobbadni.hu
telefon: +36 30 686 7697